Veilig werken met de heftruck

Grote risico's

Vooral loodsmedewerkers en technisch personeel werken vaak met heftrucks. Daar gebeuren echter veel ongelukken mee: zo’n 200 per jaar. Het gevolg: ernstig letsel of zelfs overlijden.

De afgelopen jaren staan steeds dezelfde soorten ongevallen in de top 4: aanrijdingen, beknellingen, vallende ladingen en van hoogte vallen. Kortom: veilig werken is erg belangrijk voor heftruckchauffeurs! Combineert u een slimme aanschaf, regelmatig onderhoud, een goede organisatie én een veilige werkwijze? Dat maakt het werken met de heftruck niet alleen een stuk efficiënter, maar ook een stuk veiliger!

Wat is Code 95?

Vanaf september 2016 moet iedere beroepschauffeur een Code 95 op het rijbewijs hebben. Met de Code 95 toont u aan dat u vakbekwaam bent, Code 95 is verplicht bij het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) nodig is.

De volgende einddatum van uw Code 95 is september 2021. Voor het behalen van een Code 95 moet er in totaal 35 uur nascholing gevolgd worden.


Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op en laat u voorlichten.

Bel ons

Details van uw cursus

Doelgroep

Iedereen die werkt met een hef- of reachtruck.

Cursuslocatie

In-company, dus op uw eigen bedrijfslocatie, maar ook in onze eigen lesruimte.

Cursustijdstip

Open inschrijfdata. Trainingen in dag-delen, avonddelen en zaterdag(en) bespreekbaar.

Benadering

Persoonlijke benadering door op maat gemaakte theorieles (gebaseerd op uw bedrijfssituatie).

Praktijk

Aan de hand van oefenopdrachten, voert de cursist diverse handelingen uit. Deze opdrachten zijn samengesteld uit uw praktijksituaties.

Docenten

Vakbekwame instructeurs die ingaan op alle belangrijke aspecten van het veilige gebruik van hef- en reachtrucks. Professioneel en enthousiast, afkomstig uit de praktijk.

Certificatie

Officiële BMWT gecertificeerde cursus, volgens BMWT-Train.
Ook VCA certificering mogelijk.

Subsidie

Subsidie is in veel gevallen mogelijk, informeer daarvoor bij uw vakvereniging.

Deeltijd-WW

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor Deeltijd-WW is het maken en uitvoeren van een scholingsplan voor de werknemers die tijdelijk voor een deel van hun tijd in de WW komen. Deze cursus is een goed voorbeeld van zo’n scholingsplan.

Ook uw Code 95 halen?

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact
opnemen met Leon Janssen.

088 - 0606 082 Mail Leon