Opleidingen

Veilig werken met de heftruck

Grote risico’s

Vooral loodsmedewerkers en technisch personeel werken vaak met heftrucks. Daar gebeuren echter veel ongelukken mee: zo’n 200 per jaar. Het gevolg: ernstig letsel of zelfs overlijden.

De afgelopen jaren staan steeds dezelfde soorten ongevallen in de top 4: aanrijdingen, beknellingen, vallende ladingen en van hoogte vallen. Kortom: veilig werken is erg belangrijk voor heftruckchauffeurs!Combineert u een slimme aanschaf, regelmatig onderhoud, een goede organisatie én een veilige werkwijze? Dat maakt het werken met de heftruck niet alleen een stuk efficiënter, maar ook een stuk veiliger!

(Bron: BGZ Wegvervoer – kennis- en
adviescentrum voor arbeid en gezondheid.)

Veilig werken met de heftruck

Daarom deze cursus

Heftrucks zijn niet weg te denken uit de hedendaagse  economie.  Het dagelijks gebruik van hef- en
reachtrucks maakt dat de meeste chauffeurs veel ervaring en deskundigheid op dit gebied hebben.

Hierin schuilt echter ook het gevaar. Door de ervaring wordt men nonchalanter in het werk. Dit kan  gevaarlijke situaties opleveren voor omstanders of voor de chauffeur zelf. Volgens de ARBO wet moet daarom iedere gebruiker van een heftruck voldoende geïnstrueerd zijn. Als een werkgever niet kan aantonen dat zijn personeel voldoende is opgeleid, is hij bij ongevallen juridisch aansprakelijk. De cursus ‘Veilig werken met de heftruck’, die Ages verzorgt, geldt als doeltreffende instructie. Onze trainers beschikken over een ruime ervaring en weten de lesstof deskundig over te dragen op de cursisten. Deze cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets, waarbij bij voldoende resultaat hiervan een erkend certificaat wordt verstrekt met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Doelgroep:
Iedereen die werkt met een hef- of reachtruck.

Cursuslocatie:
In-company, dus op uw eigen bedrijfslocatie, maar ook in onze eigen lesruimte.

Cursustijdstip:
Open inschrijfdata. Trainingen in dag-delen, avonddelen en zaterdag(en) bespreekbaar.

Benadering:
Persoonlijke benadering door op maat gemaakte theorieles (gebaseerd op uw bedrijfssituatie).

Praktijk:
Aan de hand van oefenopdrachten, voert de cursist diverse handelingen uit. Deze opdrachten zijn samengesteld uit uw praktijksituaties.

Docenten:
Vakbekwame instructeurs die ingaan op alle belangrijke aspecten van het veilige gebruik van hef- en reachtrucks.
Professioneel en enthousiast, afkomstig uit de praktijk.

Certificatie:
Officiële BMWT gecertificeerde cursus,
volgens BMWT-Train.
Ook VCA certificering mogelijk.

Subsidie:
Subsidie is in veel gevallen mogelijk, informeer daarvoor bij uw vakvereniging.

Deeltijd-WW:
Voorwaarde om in aanmerking te komen voor Deeltijd-WW is het maken en uitvoeren van een scholingsplan voor de werknemers die tijdelijk voor een deel van hun tijd in de WW komen. Deze cursus is een goed voorbeeld van zo’n scholingsplan.

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Leon Janssen telefoon: 088-0606088 of e-mail:opleidingen@ages.nl